Wie is wie - Stadsbiografie Brussel

Dit zijn wij! Klik op de foto om het werk van de fotograaf te zien.

Luc Auwaerts

In Brussel liggen schoonheid en lelijkheid heel dicht bij elkaar. Een voortdurende uitdaging voor de fotograaf.

Bert Boogaerts

Als fotograaf zoek ik orde in chaos, chaos in orde, het mooie in het lelijke en het lelijke in het mooie. Brussel is een onuitputtelijke bron van zowel chaos, orde, schoonheid en lelijkheid in één stad.

Diederik Boomputte

Mooi en lelijk, af en onaf, proper en vuil, samen en alleen, somber en kleurrijk, lief en agressief, spanning en ontspanning, verleden en toekomst, kunst en kitsch. Kijk je in Brussel links dan zie je het ene en kijk je rechts dan zie je het andere, kijk je door de lens dan zie je het beter, kijk je naar het eindresultaat dan zie je het anders. Brussel maakt mij als fotograaf en als inwoner rijker.

Katrien Colenbie

Ik verbind me met Brussel als in een soort haat-liefdeverhouding. Ik hou dolveel van de stad maar ik vind ze ook vuil en vaak onveilig. Op zo’n momenten haat ik  Brussel en haar beleidsmakers. Soms wil ik er van scheiden... Maar toch ga ik telkens naar haar terug. Het zal dus zeker toch wel liefde zijn...

Piet Deslé

Bij de stadsbiografen vind ik eindelijk tijd om mensen en dingen die al heel mijn leven zo vlakbij zijn, naar waarde te schatten. Naar waarde, dat is van licht naar donker, van mooi naar lelijk, van schoon naar vies, van recht naar krom, van grillig naar voorspelbaar, en dat is in Brussel allemaal in overvloed voorradig.

Carla Desmet

Laat de beelden spreken.

Herman Genbrugge

Brussel is een stad waar veel te beleven valt en waar je veel kan observeren, waar kleine details een groot onderwerp kunnen worden en waar je interessante dingen ontdekt in alledaagse omgevingen.

De ervaring en de fotografie leerden mij dat de dingen die je ziet er eigenlijk weinig toe doen, maar dat alles draait om de manier waarop je ze ziet. Ik ben niet altijd geïnteresseerd in het fotograferen van bestaande dingen maar tracht deze op mijn eigen manier te interpreteren.

Ik probeer deze overtuigend weer te geven zodat mijn foto’s over Brussel ook na jaren nog kracht uitstralen.

Themis Giordano

Brussel is fascinerend en dan wel frustrerend, het is surrealisme in een soms heel harde realiteit, het is mooi maar ook vuil en lelijk, eenzaam maar kosmopolitisch, lief maar agressief, van iedereen maar dan toch van niemand. Het is een onuitputtelijke bron van surrealistische chaos die toch werkt. Brussel is 1001 beelden die roepen dat het veel meer en veel complexer is dan we denken, maar dan toch simpel en intiem en dat probeer ik met mijn foto’s te tonen.

Patsy Magerman

#bruxellespoubelle of #bruxellesmabelle? 
Ik ben al lang in stilte verliefd op Brussel. Nu ik er woon, kruipt de stad onder mijn vel. Ze slaat en zalft, ze duwt en trekt maar ze laat me niet meer los.

Onbekend maakt onbemind en Brussel verdient het om positiever bekeken te worden. Daar wil ik met bescheiden beelden graag iets toe bijdragen.

Rob Nouwen

Laat de beelden spreken.

Jochem Oomen

Brussel is voor mij niet alleen de hoofdstad van het surreële, maar ook een wereldstad vol kansen. Waar de hele wereld elkaar kruist, samenkomt en zich vermengt. Dat probeer ik te fotograferen.

Herman Sleebus 

Ik ben al heel mijn leven Brusselaar en hou van de stad met al haar afwisseling. Ik kan het niet laten om alsmaar te fotograferen: mensen, mooie lichtinval, de stad in beweging, feesten en cultuur, politieke activiteiten, klimaat- en andere protestacties, en zomaar leuke dingen die ik her en der tegenkom. Met reflex, compact of smartphone: gewoon met wat ik op het ogenblik bij heb.

Birgit Theunissen

Ik fotografeer. Alles en overal. En omdat Brussel alles en overal in één stad combineert, word ik er permanent aangezet om mijn foto-apparaat boven te halen. Dit is de aantrekkingskracht van Brussel voor mij als inwoner en fotograaf.

Maxim Van Den Bossche

Beweging is de enige constante die ik in deze stad zie. De samenleving en haar gebouwen blijven zichzelf uitvinden. Klassiekere architectuur blijft nu beter overeind en er is meer aandacht voor de beleving van de mens die in de stad. Of toch geleidelijk aan.

Rose Vandepitte

Als straatfotografe kan ik niet genoeg krijgen van het schouwspel dat Brussel biedt. Het is een fascinerende stad vol contrasten, met zijn multiculturele bevolking en kosmopolitisch karakter, zijn mooie en lelijke kanten, bruisende wijken, achtergestelde buurten, drukke pleinen of straten en eenzame plekjes. Een echte uitdaging voor mij om dit op beeld vast te leggen.

Selma Verbert

Sinds ik bij de stadsbiografen ben, kijk ik veel intenser naar straten , gebouwen en mensen, zowel in positieve als in negatieve zin: een mooi gebouw dat ik nooit opgemerkt had, een lelijke verbouwing, vuile straten, wijken waar een inspanning geleverd wordt en zeker de kleurrijke mengeling van personen.